Beeldopname - foto/video-opname - geluidsopname

Geluid- of beeldopname zijn technieken die tegenwoordig veelvuldig gebruikt worden bij uitvaarten. Vooral voor diegenen die, om welke reden dan ook, niet fysiek aanwezig kunnen zijn bij de uitvaart, is een beeld- of geluidsopname een uitkomst om hen de gelegenheid te krijgen alsnog afscheid te nemen van de overledene.

Video/foto-opname
Herinneringsvideo
Geluidsopname
De uitvaartfotograaf
Uitvaart TV

 

Video/foto-opname

Er kan een professionele video-opname of fotosessie van de uitvaart worden gemaakt. Na de uitvaart kan men dan in alle rust nog eens de muziek draaien of een video bekijken van de uitvaart. Men krijgt op zo'n dag zoveel indrukken te verwerken dat wellicht vele details aan u voorbij gaan. Een beeld- of geluidsopname is ook zeer geschikt voor familieleden in het buitenland of familieleden die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, de gelegenheid te geven alsnog een goede indruk van de uitvaart te krijgen. Neem hiervoor eens een kijkje op de websites www.rouwdocument.nl.

Herinneringsvideo

Een afscheidsvideo is een persoonlijke manier om de herinneringen aan de overledene op een mooie wijze tijdens de uitvaartdienst in beeld te brengen. DHIB (www.dhib.nl) maakt op een creatieve wijze gebruik van bestaand materiaal van de familie zoals foto’s en video, muziek en uitgekozen muziekstukken.

Geluidsopname

In ieder crematorium wordt van de afscheidsplechtigheid een geluidsopname gemaakt. Deze kan al worden besteld bij het regelen van de uitvaart, de uitvaartondernemer zal u daar op attent maken. De keuze is een CD en/of DVD-opname. Mocht men vooraf geen geluidsopname besteld hebben, dan bewaart het crematorium altijd enige tijd de geluidsopname (deze periode verschilt per crematorium en is meestal 2 tot 4 weken). Mocht men alsnog van gedachte veranderen dan kan men later altijd nog de geluidsopname bestellen.

De uitvaartfotograaf

De fotografen hebben de uitvaartfotografie weer ontdekt. Wil men een fotoreportage van de uitvaart, ga dan in zee met een fotograaf die is gespecialiseerd in uitvaartfotografie. Op internet zijn er voldoende te vinden, waaronder www.reinderweidijk.nl, www.uitvaartfotograaf-utrecht.nl en www.memoriesuitvaartfotografie.nl.

Uitvaart TV

Uitvaart tv is een online tv-kanaal over de wereld van begraven en cremeren. Met het online tv-kanaal hoopt de branche mensen beter en met emotie en beleving voor te kunnen lichten. Het online tv kanaal is bereikbaar op www.uitvaart.tv. Uitvaart.tv biedt een serie korte filmpjes met handige weetjes. Zo wordt er uitgezocht welk deel van de as na crematie afkomstig is van de uitvaartkist. En wat het verschil is tussen een algemeen graf en een familiegraf. Iedere keer wordt een ander onderwerp behandeld.


© 2006-2022 - - Rotterdam - The Netherlands