Gedenksieraden - gedenkobjecten

De manier om een overledene te gedenken is voor iedereen verschillend. Daarom zijn er vele mogelijkheden van gedenksieraden en gedenkobjecten. Op deze pagina leest u daar meer over. Natuurlijk kan men ook zelf een gedenkobject creŽren.

Gedenksieraden
Troostkado
Tranenzakje
Van as naar diamant
2D-objecten
Foto in kristal
As in glas
Emotionbeads
Gedenksterretje aan de hemel

Schilderij
AsKunst
Insieme asbeelden
Zielsgeschenk
Dit ben ik - boekje
Stoffen gedenkobjecten
Voetafdrukje

Gedenksieraad

Een gedenksieraad is een tastbare herinnering. Het is een sieraad van edelmetaal met een kleine hoeveelheid as van de overledene erin. Het is een sieraad om te dragen, weg te geven of om neer te zetten (www.exclusievegedenksieraden.nl, www.assieradenstunter.com, www.gedenksieraden.nl, www.ellenbesaris.com, www.eturnal.nl, www.asbedels.nl).

Troostkado

Het troostkado is een sieraad dat als herinnering aan een overledene gedragen kan worden. De sieraden zijn er in diverse uitvoeringen. Ook kan men een rozenkrans of een kruisje (zoals vroeger veel gedragen werd) bestellen (www.troostkado.com).

Tranenzakje

Het tranenzakje is een zakje met een fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het symboliseert de zorgen en de daarbij behorende tranen. Wie het tranenzakje aan iemand schenkt, geeft aan dat de ander altijd zijn of haar tranen met hem mag delen (www.troostgeschenk.nl).

Van as naar diamant

Sinds mensenheugenis is de diamant de steen van de liefde en herinnering. De as van de overledene kan worden omgezet tot een diamant (www.algordanza.nl).

2D objecten

De tweedimensionale objecten worden vervaardigd door gescande foto's in een 2D glasplaat te laseren. Ook kan er bijvoorbeeld een naam, geboortedatum en overlijdensdatum mee worden gescand (www.asbestemming.com).

Foto in kristal

Met behulp van laserapparatuur kan een foto of tekst in kristal worden gebrand. Zo ontstaat een mooi object als herinnering aan de dierbare. Deze kristalobjecten kunnen in verschillende vormen worden vervaardigd (www.devrind.nl).

As in glas

In een klein glazen buisje wordt wat as gedaan en aan beide kanten dicht gesmolten zodat het hermetisch is afgesloten. Door het dichtsmelten van het buisje wordt de as voor de eeuwigheid bewaard. Dit buisje wordt in een sieraad verwerkt maar het glazen buisje met de as blijft zichtbaar. Het buisje kan verwerkt worden in een ring, broche of hanger (www.asinglas.nl/collection/collection.html).

Emotionbeads

Emotionbeads zijn met de hand vervaardigde kralen waarin as van de overledene kan worden verwerkt. Emotionbeads zijn er in alle ontwerpen en kleuren te krijgen en passen op vrijwel ieder bedelsysteem of aan een collier te dragen. Iedere kraal is uniek en wordt geheel naar de wens van de nabestaanden vervaardigd (www.emotionbeads.nl).

Gedenksterretje aan de hemel

Bij een overlijden wordt aan kinderen vaak verteld dat de overledene een sterretje aan de hemel is geworden. Om dit symbool tastbaar te maken is de gedenkster ontworpen. Dit is een RVS ster waar een deel van de as van de overledene in bewaard kan worden. Er kan een tekst of een afbeelding in gemaakt worden met behulp van lasermethode (www.gedenkster.nl).

Schilderij

Het is mogelijk een schilderij te laten maken waarin de as van de overledene is verwerkt. Het kan een portret zijn maar ook een abstract schilderij. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites www.creatas.be en www.koesterij.nl.

AsKunst

AsKunst is gespecialiseerd in het maken van kunst met humane en dierlijke crematie-as en heeft een netwerk van professionele kunstenaars in Nederland en BelgiŽ. Er kan gekozen worden uit een ruim assortiment aan schilderstijlen en de nabestaanden kunnen zelf aangeven op welk formaat en met welke kleurstelling de schilderijen gemaakt moeten worden (www.askunst.nl).

Insieme Asbeelden

Insiem is het Italiaanse woord voor: bijeen, ineen samen en erbij. Er is een procedť waar de as van de overledene wordt gebruikt voor het gieten van een beeld of een voorwerp. Dit kan dienen als herinnering aan de overledene. Met 2,5 kg as kan het beeld 50 tot 80 cm. hoog worden. Het beeld is weerbestendig en voorzien van een unieke code (dit tegen diefstal). Een dergelijk kunstwerk zet men makkelijker in de woonkamer dan een urn. Het is minder beladen (www.grafheuvel.nl).

Zielsgeschenken

Een zielsgeschenk is een geschenk voor iemand die meer nodig heeft om te rouwen dan de gebruikelijke sieraden of objecten. Men kan een keuze maken uit objecten die passen bij de persoon met het verdriet (www.zonnevogel.nu).

Dit ben ik - boekje

Het gedenkgeschenk wordt door de overledene zelf samengesteld. Om de vele herinneringen vast te houden kan men dit boekje samenstellen van gesprekken, foto's, brieven en dergelijke. Een aantal vraaggesprekken wordt met de betrokkene gevoerd en er kunnen professionele foto's worden gemaakt. Uit al deze zaken stelt men het "Dit ben ik"-boekje samen hetgeen kan bijdragen aan een goede rouwverwerking (www.ditbenik-boekje.nl).

Stoffen gedenkobjecten

Kleding heeft een emotionele waarde, een stoffen gedenkobject van de kleding van de overledene kan de nabestaanden dan ook veel troost bieden. Het kan in verschillende vormen, zoals een kussen, telefoonhoesje, deken, hart of een Frans boerenschort (www.tas-t-baar.nl, www.kssmartlap.nl).

Voetafdrukje

Naast de vingerafdruk kan een voetafdruk worden gemaakt voor een herinneringssieraad. Door hiervoor een herkenbaar fragment van het voetje te gebruiken krijgt men een heel persoonlijk herinneringssieraad. Deze zijn verkrijgbaar in goud en zilver en in verschillende maten (www.goldenfingerprint.nl).

Gedenkopbject van hout en touw

Woodenrope is een samenvoeging van wood (hout) en rope (touw). Deze twee natuurlijke materialen zijn de basis van mijn creaties (www.woodenrope.nl).


© 2006-2018 - - Rotterdam - The Netherlands